HTML

Zsóka és Gábor Indonéziában

Egy ösztöndíj keretében lehetőséget kaptunk arra, hogy fél évet Indonéziában tölthessünk. A blog a kezdetektől a zűrzavaros ázsiai kalandokon át a hazaérkezésig szól.

Friss topikok

Címkék

Sörkaland-Makaó

2011.10.06. 16:18 charcarias

WARNING!!!

 

Kicsit megkésve, de ismét elérkeztem egy sörbeszámolóhoz, melynek elkészítésére ezen szent pillanatba jutott ippen energiám. Szeretném a 2. Főzdefeszt (http://www.fozdefeszt.hu/) sikerességének -ha már jómagam nem vehetek részt rajta földrajzi okok miatt- ajánlani (nem nehéz ilyesfajta jóslatokba bocsátkozni az 1. 'fesztet megtapasztalva ;)), mely a mai napon veszi kezdetét a Mikszáth téren és környékén! Szépen kérném a nyájas olvasót, csak akkor haladjon tovább irományomban, amennyiben megrögzötten sörbuzi/szeretné tágítani "sörkultúrális ismereteit"/megrögzött rizsfalok olvasó/megint helyesírási hibát keres a szövegben! Minden ezen kritériumoknak nem megfelelő olvasót arra kérnék, ne terhelje felesleges baromságokkal elméjét! Danke schön, ahogy a partizán mondta!

 

Makaói rövid látogatásunk alatt serényen vadásztam VOLNA, a helyi kisüzemi sörspecialitásokra, de sajnos ezen fogalmat a makaói életközösség még hallomásból sem ismeri. A kórház ha nem is a város szélén, de a kaszinóban VAN!!, a jófajta IPA-kat termelő serfőzdét ott sem találni...:( Kénytelen-kelletlen voltam beérni a boltokban kapható 2 féle helyi kommersz Kirin (ha jól tudom japán érdekeltségű, vagy legalábbis alapítású) sörgyár nedűivel, a Macau Blond Ale-el és a találó nevet viselő Macau Beer-rel, illetve a sajátos import termékekkel, melyek közül kóstoltam a Fülöp-szigeteki San Miguelt, a portugál alap Sagrest és Sagres Bohemia-t és a Malajziában, Kínában kapható Guinnesse Foreign Extra Stout-ot, melyet Malajziában főznek. A leírásban ezt a sorrendet követem.

1. Macau Blond Ale (Companhia de Cervejas de Macau (Kirin)) 5,0% Kesernyés, felejthető ízvilág, mely inkább egy rosszabb pale lagert juttat az ember eszébe. Savanyú citromosság kisér a végéig.

2. Macau Beer (Companhia de Cervejas de Macau (Kirin)) 5,0%  Az első sör amit kóstolok és nem is fecséreltem rá több próbálkozász. Halvány, semmitmondó íz, az aromája még csak-csak, de maradandót ő sem tud adni. Aranysárga szín, a sör legimpozánsabb tulajdonsága a krémes hab.

3. San Miguel (San Miguel, Fülöp-szigetek) 4,8% 0,6 literes üvegben szervírozzák, mely igen formás. Az első figyelemreméltó tulajdonsága a savanykás overture. Később komlós keserűségbe cseng le, könnyen csúszik a városi forróságban, eddig ez a legjobb! Citrom halványan befigyel.

4. Sagres (Sociedad Central de Cervejas) 5,0% portugál import árú, mely "aranyászokos" fajtajellegeket hordoz magán. azt hiszem ezzel sok mindent elmondtam. Kicsit talán édesebb, de kísértetéjes a hasonlóság. :)

5. Sagres Bohemia (Sociedad Central de Cervejas) 6,2% Mind közül a legfigyelemreméltóbb darab. Igen különleges ízvilággal bír, melyben szőlőt, pirosbogyókat és mézet vélek felfedezni. A sör elvileg dunkel típusú, de a színe az eddig soha nem látott vörösesbarna, rosé-barna összeállításban ragyog. Igen egyedi darab, de az íze nem kifejezetten jó. 15/50

6. Guinness Foreign Extra Stout (Malaysia, Hong Kong, China) (Guinness Anchor Berhad, Malajzia) 6,8% 0,64-es üvegcsékben lehet beszerezni. Nem ad égig érő habot a rozsdás fekete szín. Meglepően nagy szénsavasság, mely savanyúsággal párosul. Kávé első blikkre, mely lassan kiegészül liqourice-vel. Nekem elsőre nem jött be, de ahogy jobban beleástam magam a 640 milliliterbe, egyre inkább megláttam a szépségeit. Elfogyasztása után ezt ittam a Bohemiaval felváltva.

Összességében Makaó nem okozott katarzis élmény a sörök terén, de jó volt megízlelni egy két nálunk nem kapható és egzotikumnak számító példányt. Szingapúrból szerintem lexikonnyi beszámolót fogok írni, melyekre remélem minél előbb sor fog kerülni. Az ország Ázsia sör-kánaánja! Tele kisüzemi sörfőzdékkel, melyek jobbnál jobb alkotásokkal látják el a szomjas magyar sörkedvelőt...

Legközelebb a szingapúri Red Dot-ban szerzett élményekkel jövök, melyet még követni fog egy két helyi csemege, köztük a világklasszis Brewerkz beszámolója!

 

 

Sagres Bohemia

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rizsfalok.blog.hu/api/trackback/id/tr103282918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása