HTML

Zsóka és Gábor Indonéziában

Egy ösztöndíj keretében lehetőséget kaptunk arra, hogy fél évet Indonéziában tölthessünk. A blog a kezdetektől a zűrzavaros ázsiai kalandokon át a hazaérkezésig szól.

Friss topikok

Címkék

Makassari Ablak-Zsiráf: Közlekedés

2011.11.22. 10:14 charcarias

 

"BECAK" (becsak)

2 személy szállítására alkalmas 3 kerekű járgány, melyhez gratis jár a "misterező" becakos. Rövidebb távokra használható, leginkább a kínai kisebbségnél közkedvelt közlekedési eszköz. 10 perces útért 5000 rúpia körüli a számla. Nekünk háromszoros áron kezdődik a licit. A becakos otthona maga a becak.

 

 

 

 

"BETOR"

A becak és motor szavak egyesüléséből, előbbi motorizált és gyorsabb testvére. Sokkal ritkább mint a becak, de hosszabb távra is igénybe vehető. 10 perces útért 2 személyre 10.000 rúpia körül mozog az tarifa.

 

 

 

 

 

"OJEK" vagy "OJEK MOTOR"

Egy normál robogó, vagy kicsit nagyobb űrtartalmú motor, mely 1-2 személyt szállít. A helyiek nem igazán veszik igénybe, mert gyakorlatilag mindenki rendelkezik sajáttal. Az ára azonos a betoréval.

 

 

 

 

"PETE-PETE"

A legjellegzetesebb és egyben legkedveltebb közlekedési eszköz, mely igazából az egyetlen tömegközlekedési alternatíva Makassarban. 1-10 km távon 3000 rúpiáért szállhatunk be, hosszabb távon vagy külvárosba 5000-ért visz el a sofőr, melyet kiszállásnál fizetünk. A hosszabbik részen 7 ember, a rövidebben 5 fér el. Pótülés sokszor van a nyitott ajtótól balra, de az anyósülés is igénybe vehető.

 

 

Kék és piros változatban vannak. A pirosak a "Sentral"-tól délkeleti irányba közlekednek, a kékek minden más útirányt lefednek. Sokszor a szélvédőn található feliratból bizonyosodhatunk meg az útvonalat illetően, de nem árt rákérdezni úticélunkra beszállás előtt.

 

 

 

 

"TAKSI"

A legdrágább és legritkább opció. Ha a hőségben a légkondi és bőrülés egyesült kényelmét szeretnénk élvezni, az első kilométerre 5000 rúpiát kell fizetni, majd minden hozzáadott 100 méterért további 750-et. Kb. harmadannyi pénzért taxizhatunk Makassarban mint Budapesten.

 

 

 

 

"KIJANG"

Kizárólag Indonéziában és Bruneiben forgalmazott Toyota pick-up. Hosszútávú útra szakosodott, kizárólagos egyeduralommal felruházott jármű. 9 ember szállítására alkalmas. 6 órás útért 40-50.000 rúpiát "gombolnak" le az emberről.

 

 

 

A teljesség igénye nélküli felsorolás a Makassarban található járművekre koncentrálódott. Indonézia egyéb területein számos más, utazó alkalmatosság rója az utakat.

Segítségként 1 forint 41 rúpia árfolyamon számolható.

Egy liter benzin Indonéziában 4500-5000 rúpiába kerül.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rizsfalok.blog.hu/api/trackback/id/tr573402901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2011.11.22. 18:23:11

Lovaskocsi! Gondolom kb. a becak árszintjén mozog.
süti beállítások módosítása