HTML

Zsóka és Gábor Indonéziában

Egy ösztöndíj keretében lehetőséget kaptunk arra, hogy fél évet Indonéziában tölthessünk. A blog a kezdetektől a zűrzavaros ázsiai kalandokon át a hazaérkezésig szól.

Friss topikok

Címkék

Москва ребенка/Hong Kong BABY!

2011.09.08. 18:50 charcarias

7-én helyi idő szerint reggel 10-kor megérkeztünk Hong Kongba. Az út elment, Moszkván keresztül nagyjából 16 órát vett igénybe ideérkezni. Egy kicsit féltem az Aeroflottól, mert még nem utaztam velük és nem is nagyon hallottam jókat a légitársaságról. Ami szolgáltatást kaptunk azonban minden előzetes várakozásainkat túlteljesítette. A Budapest-Moszkva járaton mellénk telepedett Anita, aki az ELTE-n kínai szakos és mint kiderült egy másik magyar csajjal, Dórival mentek Kínába 1 évre ösztöndíjjal. Velük, vagyis először Anitával, mert ő ült mellettünk, egyből közös húrra pendültünk Zsókával egyetemben. Elhatároztuk, hogy a Moszkvai jó 4 órás tranzit alatt megkóstoljuk a DUTY FREE remekeit; ertsd: VODKAT iszunk! Ez így is történt, beruháztam egy üveg Russian Standard Premiumra, amit a Zsókával, a két vendég kínai szakossal és az utólag hozzánk csapódott Petivel annak rendje szerint el is fogyasztottunk a kupakból. Néhányan furcsán néztek ránk, amit nem is értek, mert hát az orosz szereti a vodkát... Vagy nem? :D Lényeg a lényeg, a vodka egyszer csak eltűnt és mi azon vettük magunkat észre, hogy szállhatunk be a Kína felé tartó A 330-200-as gépünkbe. Zsír új dizájn, kényelmes interior fogadott minket. Aludni semmit sem tudtam, Zsóka is csak keveset. Helyi idő szerint 10-kor landoltunk, ez otthon hajnali 4-t jelentett. Az imigrationnel semmi gond nem volt, 90 napos pecsét és mehettünk is. 1. osztályú reptér, világszínvonalú kiszolgálás az információs pulttól a takarítóig. Busszal mentünk a szállásunkra, ami A New Territories városrészben lévő Yuen Long negyedben van. Jó előre megszerveztük az itteni elhelyezésünket, csakúgy mint majd Macaón és Szingapúrban. A tudomány neve nem más mint "couchsurfing" (http://www.couchsurfing.org/) Ez egy úgynevezett ingyen szállásadás/kultúracsere combo, ami a világon bárhol működik. Ada, aki a mi hostunk, egy itteni középiskola kollégiumának vezetője. 3 órával a megérkezésünk után érkeztünk a szállásunkra, komfortos 2 ágyas szoba, szekrény vízforraló vasaló stb, stb... 

Rettentő fáradt kezdek lenni, Zsóka már alszik is. Itt lassan hajnali 1 és még átállni sem volt nagyon időnk. Holnap folyt. köv.

Pár képpel addig is tessék beérni! ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bónusznak itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=ewCT6Zcl3Sc

Jó éjszakát.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rizsfalok.blog.hu/api/trackback/id/tr853212034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása